Karatékák tornateremben körben ülnek

Mindennapjaink az Akiraka SE-nél

ZOOM és személyes edzések járvány idején

2020. január 9-én hivatalosan is megalakult Vecsésen az Akiraka Sportegyesület, azzal a nem titkolt céllal, hogy megismertesse az érdeklődő, erősödni vágyó gyerekekkel, fiatalokkal és kevésbé fiatalokkal a kyokushin karate harcművészetet. Egyesületünk működését is jelentősen befolyásolta, megnehezítette a tavasszal felerősödött koronavírus fertőzés miatt kihirdetett veszélyhelyzet, hiszen egy küzdelemre, személyes érintkezésre alapuló mozgásformát  - szándékosan nem írok sportot, hiszen a kyokushin karate több, mint „verekedésre” épülő sport – szinte lehetetlen digitális formában művelni, oktatni, fejleszteni.

Edzőink, mestereink azonban dacoltak a lehetetlennel és páratlanul rövid idő alatt megszervezték a ZOOM rendszeren keresztüli „távedzéseket”, ahol képzett szakemberek útmutatásával mindenki otthonában gyakorolhatott, erősíthette izmait, nyújthatta, lazíthatta izületeit.  Alkalmanként száznál is több karatéka – közöttük a mi dojonk ifjú harcosai is – vett részt a közös edzéseken, gyakorolt az ország különböző részeiről bejelentkező mesterekkel. A digitális munka tetőpoberozsdásodottntja a már említett ZOOM rendszerben megszervezett és lebonyolított formagyakorlat (KATA) versenyünk volt májusban, amelyen az Akiraka Se három versenyzője is részt vett és a meglehetősen szokatlan körülmények ellenére helytállva, dobogós helyen végzett.

Egyesületünk vezetőedzője, Kis Kálmán 2 danos mester is követte a kor kihívását és szorgalmas kis karatésaink számára heti három napon lehetővé tette a digitális úton történő edzést. Nem meglepő módon gyermekeink többsége élt is e lehetőséggel és buzgón igyekezett a rendelkezésre álló kis helyen gyakorolni a technikákat, erősíteni az izmokat.

Júniusban megérkezett végre a várt jó hír, a veszélyhelyzet feloldásra került, így ismét személyesen találkozhattunk kis csapatunkkal. Jó volt újra élőben látni a csillogó gyerekszemeket, megmozgatni a  „berozsdásodott” testünket. A tanítás végeztével, az évek óta hagyománnyá vált módon a sportpályán, hetente három alkalommal találkozunk és gyakoroljuk ezt a szép harcművészetet.